Видове кожа,

които използваме

сафиано-кожа.jpg

Safiano

“Сафиано” е вид естествена телешка кожа, с произход Италия. Създадена от Марко Прада, този тип кожа дълги години е била патентована за използване единствено от дизайнерска къща “Прада”. Днес обаче, е разпространена и множество дизайнери я използват, за да направят по – качествени и издръжливи чанти. 

Saffiano-vs-Palmellato-Leather-Comparisi

Palmellato

Кожата “Палмелато” е близък роднина на по-известната “Сафиано”. През годините са се появили много различни разновидности на известната като запачена марка на “Прада” кожа  тип “Сафиано”, “Пламелато” е една от тях. Основната разлика между двете е, фактът, че “Сафиано” е малко по-груба и зърниста кожа. Също като “Сафиано” и “Пламелато” е много устойчива на надрасквания, почивства се лесно и е водоустойчива.

ELDORA01_edited.jpg

Ruga

Кожата тип “Руга” е гладка кожа, без шарки, щампи или каквато и да е друга добавена текстура. Направена е от качествена телешка кожа, което  я прави изключително мека. За да бъде по-устойчива кожата е гланцирана с восъчно покритие. Финният и вид и бласък я правят често срещана и много желана в множество италиански бутици.

DSC_7433_edited.jpg

Dollaro

"Доларо" е вид изключително мека и гъвкава телешка кожа, която поради лесната работа с нея има много различни приложения в модната индустрия. Най-разпространени сред тях са изработката на чанти и на кожени якета и елеци. 

Избери

твоята чанта