ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

 

1. Уебсайтът https://www.eldorabags.com/: се управлява от "Елдора 90" ЕООД, търговско дружество, регистрирано съгласно законите на Република България, със седалище и адрес на управление в гр.Разград, ул. "Дондуков " 3, бх. Б, ап. 3 , ЕИК 205653092, e-mail: info@eldorabags.com;

2. Предмет и приемане на Общите условия на ползване.

2.1. Достъпът и използването от Ваша страна на www.eldorabags.com са обект на и се уреждат от приложимия закон и от разпоредбите на настоящите Общи условия на ползване, включително от всички политики или други разпоредби и условия, към които настоящият документ препраща и които са публикувани на Уебсайта, със съответните изменения във времето. Използвайки нашия Уебсайт, ще се счита, че Вие сте приели и сте съгласни с Общите условия на ползване. Преди да ни предоставите лични данни (включително имейл адрес) чрез нашия Уебсайт, Вие ще бъдете изрично помолени да приемете нашите Условия на ползване във версията, публикувана на нашия Уебсайт към момента на съответното Ви посещение.

2.2. Ние си запазваме правото да правим промени по всяко време в нашия Уебсайт и в нашите Условия на ползване чрез публикуването им на нашия Уебсайт без други известия. Достъпът и използването от Ваша страна на този Уебсайт ще се считат за предоставяне на Вашето съгласие с Условията на ползване във версията, публикувана на нашия Уебсайт към момента на съответното Ви посещение.

Eldorabags.com си запазва правото да избира клиентите си. Стоките, търгувани чрез посредничеството на Eldorabags.com са нови, в оригинална опаковка на производителя и в момента на доставката са придружени от товарителница или  данъчна фактура, съгласно действащото законодателство. Стоките и услугите се предлагат в условията на настоящия документ и в границите на разполаганите количества. Поради тези причини Eldorabags.com си запазва правото да не изпълнява определена поръчка в случаите, в които съответната стока не се намира вече в текущата оферта на вносител. Покупната цена, изписана на товарителницата ще бъде същата с тази, определена от консултанта по продажбите на www.eldorabags.com в момента на потвърждаване на поръчка.

www.eldorabags.com не предлага никаква извънредна гаранция за информацията, коректността на описанията, актуализирането на съдържанието и на стоките на сайта. Потребителите изрично са съгласни, че използването на този сайт и покупката на стоки или услуги се извършва на собствена отговорност, единствено изключение представлява задължението на www.eldorabags.com да предоставя правото на потребителя за едностранно разтрогване на договора в съответствие с действащото българско законодателство.

 

3. Заплащане на стока.

Заплащането на чантите се извършва чрез наложен платеж, при получаването на поръчката от куриера на фирма "Спиди".

Безплатна е доставката за поръчки на стойност над 200 лева.

За поръчките на стойност до 200 лева - 4лв. за доставка за цялата страна.

 

4. Доставка на стоките.

Доставката на стоките се извършва в цяла България с куриерска фирма "Спиди".

Срокът за доставка на чантите е от 3 до 4 работни дни. Поради факта, че инициалите на чантите се изработват допълнително, е възможно забавяне на някои поръчки. За да разберете за колко време ще пристигне една стока при вас, проверете срока за доставката чрез имейл: info@eldorabags.com. Eldorabags.com си запазва правото да извърши потвърждението на поръчките, преди изпълнението им, чрез свързване с клиента.

Разходи по доставката:

- Безплатна доставка за поръчките на стойност над 200 лева.

- за поръчките на стойност до 200 лева – 4лв за доставка за цялата страна.

Доставката се извършва с опция за преглед и тест преди плащане.

Приемането на стоката представлява съгласието на клиента, че стоката е пристигнала в добро състояние. Фактурата представлява договора за покупка / продажба съгласно действащото българско законодателство. Клиентът изразява своето съгласие при подписване на фактурата, че е получил стоката съгласно поръчката.

Eldorabags.com  си запазва правото да закъснява или да анулира доставки на поръчаните стоки ако същите не могат да бъдат изпълнени по независещи от Eldorabags.com причини, които включват: закъснение от страна на доставчиците ни, пожари ,експлозии, наводнения, епидемии, стачки, правителствени действия, войни, терористични действия, протести, въстания, граждански вълнения или пречки от форс мажорно естество.

 

5. Гаранция на стоките.

Eldorabags.com предоставя товарителница с поръчаните стоки и при желание на клиента данъчна фактура. При предявяване на претенции в гаранцията е необходимо да се представи повредената стока в оригиналната ѝ опаковка заедно с прилежащите аксесоари, копие от товарителницата или данъчната фактура,  както и прилежащия касов бон. В случаите, в които стоката не пристигне придружена от изброените документи, тя може да бъде върната на изпращача без да бъде решена рекламацията.

 

6. Право на връщане на закупените стоки.

6.1 Клиентът може да върне стоката(стоките) в срок от 14 дни, само ако е в перфектно състояние, включително и опаковката, аксесоарите и принадлежащите консумативи т.е. те да не представят по никакъв начин следи на захабяване или употреба.

Връщането на стоките се извършва за сметка на клиента, използвайки същата транспортна услуга, с която е извършена доставката и с опция преглед. Eldorabags.com  ще върне равностойността на продукта най-късно в срок от 14 работни дни от датата на регистрирането на върнатия от вас продукт. Възстановената сума, както и условията за връщане не включват транспортните разходи. Не се приемат за връщане стоки, които представляват физически промени, удари, наранявания, драскотини и т.н както и стоки  без прилежащ касов бон и/или данъчна фактура. В противен случай, той няма да бъде приет от Eldorabags.com .

За повече информация или при нужда от помощ, моля свържете с нас.

 

7. Политика на поверителност.

7.1. Ние се задължаваме данните, които получаваме и/или събираме от Вас, да се обработват в съответствие с действащото законодателство и само за целите, посочени в тази Политика на поверителност.

7.2. Без да ни предоставите определени данни, Вие не можете да получите услуги от нас или да закупите продукти от нас.

7.3. Когато ни предоставяте лични данни и/или информация за контакт, Вие ни позволявате да се свържем с Вас с цел, за която сте ни предоставили тези лични данни и информация за контакт и както е описано по-долу в тази Политика на поверителност. Такова свързване може да включва контакт по имейл или обаждане по телефон.

7.4. Ние не поверяваме, продаваме, отдаваме под наем, лицензираме, прехвърляме и т.н. нашата база данни, съдържаща лични данни на нашите клиенти, освен както е посочено в тази Политика на поверителност.

7.5. Данни за Вас, които ние може да събираме или обработваме

7.5.1. Ние може да събираме и обработваме следните основни данни за Вас:

данни, които ни предоставяте по време на процеса на покупка, по-конкретно име и фамилия, имейл, пол, дата на раждане, адрес за фактуриране, адрес за доставка и/или телефонен номер;

детайли за транзакции, които извършвате чрез нашия Уебсайт и детайли за изпълнението на Вашите поръчки;

информация, която предоставяте, когато участвате в състезания или промоции, спонсорирани или организирани от нас или от свързано с нас лице;

информация, която ни предоставяте, когато се свързвате с нас чрез какъвто и да било вид комуникация;

звукови записи на телефонни разговори с нашия отдел за обслужване на клиенти.

7.5.2. Моля да обърнете внимание, че може да се наложи да разкрием част от Вашите данни на трети страни, доставчици на платежни услуги, както е описано в раздела „Разкриване на Вашите данни” на тази „Политика на поверителност”.

7.6. Други данни: Ние можем допълнително да събираме и обработваме данни, както е посочено по-долу в тази Политика на поверителност за следните цели:

За  да изпълняваме своите задължения, възникващи от всяка транзакция, сключена между Вас и нас;

Да опазваме нашите и Вашите права и интереси;

Да Ви предлагаме транзакции, продукти или услуги, които могат да Ви интересуват, както е описано по-долу в тази Политика на поверителност;

Да представяме съдържанието на нашия Уебсайт по най-ефективния начин за Вас;

Да персонализираме бъдещото Ви пазаруване;

Да извършваме пазарен анализ и статистическо проучване за вътрешни нужди на Eldorabags.com;

Да Ви предоставяме информация, продукти или услуги, които сте заявили от нас;

Да Ви изпращаме уведомления, включително относно промени в нашия набор от Общи условия.

Ние може допълнително да използваме информацията относно Вас, както допълнително е посочено в тази Политика на поверителност.

7.7.  IP адрес и други параметри, предоставени от Вашия уеб браузър или приложение.

7.7.1. Ние можем да събираме информация относно Вашето устройство, включително, когато са налични, Вашия IP адрес, операционна система и тип браузър, и други параметри, предоставяни, когато Вашият уеб браузър или приложение осъществят достъп до нашия Уебсайт.

7.7.2. Такива други параметри могат да включват, но без да се ограничават до:  детайли за вашите посещения, например данни за трафика, данни за местоположението и други комуникационни данни и  ресурсите, до които имате достъп.

7.7.3. Ние можем да използваме такава информация за: системна администрация;  за статистически цели (напр. създаване на доклади на обща база със статистически данни относно браузинг действия и модели на нашите посетители) или:  за защита от измами, понижаване на кредитния риск и други защитни цели, например, ако поведението на ползване или достъпът до нашия Уебсайт от Вас или от Вашето устройство вреди на интересите или причинява някакви щети на Eldorabags.com или трети страни, с които си сътрудничи.

7.7.4. Ние можем да използваме технически данни, предоставени ни от Вашия уеб браузър или приложение, за да предоставяме персонализирана реклама, включително чрез използване на средства за таргетиране и ретаргетиране. Техническите данни, предоставени от Вашия уеб браузър или приложение, няма да се свързват с личните данни, които може да имаме от Вас, и няма да се използват за идентифицирането Ви. В случай на таргетиране, ние ще използваме такива технически данни, за да Ви представяме реклама, която, въз основа на анализа от Вашите предишни кликове, може да бъде от определен интерес за Вас. Чрез прилагане на технологията за ретаргатиране, ние имаме възможността да предлагаме на потребителите, които преди това са посетили нашия Уебсайт, наши реклами или реклами с наши продукти, когато такъв потребител посети Уебсайт на трета страна, която е част от същата рекламна мрежа. Тази форма на маркетинг се провежда на анонимна основа, което означава, че никакви лични данни по никакъв начин не се съхраняват и никакъв поведенчески профил не се свързва с Вашите лични данни.

7.8. Бюлетини, съобщения и известия

7.8.1. Когато Вие ни предоставяте лични данни и/или информация за контакт през нашия Уебсайт, Вие се съгласявате (като имате право на отказ или отмяна на Вашето съгласие съгласно следващия раздел), с това, че ние може да Ви изпращаме бюлетини, съобщения и други известия по поща, имейл, кратки съобщения (SMS), изскачащи съобщения или по телефон. Такива комуникации се изпращат заедно с други, с или без човешка намеса за целите на директния маркетинг или за рекламиране на подобни продукти или услуги, предлагани от Eldorabags.com.

7.8.2. Можете да откажете или да отмените своето съгласие да получавате бюлетини, съобщения или известия по всяко време:

посредством използването на специална връзка, предоставена в бюлетина, съобщението и/или известието, или

7.8.3. Ние си запазваме правото да избираме до кого да изпращаме бюлетини, съобщения и/или известия и да отстраняваме от нашата база данни с клиенти или очаквани клиенти всеки, който е дал съгласието си да получава бюлетини, съобщения и/или известия без каквото и да било по-нататъшно задължение от страна на Eldorabags.com  или от допълнително известие.

7.9. Разкриване на Ваши данни

7.9.1. Данните, които събираме от Вас, могат да бъдат обработвани от персонал, който работи за нас, за нашия собственик на капитала, за дружества, контролирани от нас или от нашия собственик на капитала или за трети страни, които са наши доставчици.

7.9.2. Ние можем да разкриваме вашите данни пред трети страни доставчици на услуги за да: изпълняваме своите задължения, които имаме към Вас, включително, но не само, доставката на поръчани продукти по куриер, изпращане на физическа поща, имейл, SMS или изскачащи съобщения;  или които предоставят услуги на нас, на нашия собственик на капитала или дружества, контролирани от нас или нашия собственик, като анализ на данни, маркетингово сътрудничество, рекламни услуги, превод, обработка на плащания, логистика и услуги, свързани с обслужване на клиентите, консултиране, одит и правни услуги, или като цяло във връзка с целите, описани в раздел "цел на обработка на данните за Вас”. Такова разкриване е разрешено, при условие че такива трети страни имат нужда от достъп до данните за да предоставят своите услуги, но няма да имат право да ги използват за други цели, по-конкретно за техните собствени вътрешни търговски цели.

7.9.3. С цел идентифициране и обработване на плащанията през трети страни доставчици на платежни услуги и за предотвратяване на измами, може да се наложи да разкрием някои Ваши данни (като име и фамилия, страна на пребиваване, телефонен номер и имейл адрес, както и номер на поръчка и поръчани продукти) на такава трета страна – доставчик на платежни услуги.

7.9.4. Ние можем допълнително да разкриваме Вашите данни пред трети страни в съответствие с изискванията на приложимото право в случай че:

ние продаваме или закупуваме даден бизнес или актив, в който случай ние можем да разкрием Вашите лични данни пред съответния потенциален продавач или купувач на такъв бизнес или актив;

ако дружеството, което управлява Уебсайта или съответно всички негови активи бъдат придобити от трета страна, в който случай личните данни, обработвани от него относно неговите клиенти, ще бъдат един от прехвърляните активи;

ако ние имаме задължението да разкрием или предоставим Вашите лични данни за да спазим дадено законово, регулаторно или съдебно задължение;

за да приложим или осигурим прилагането на нашите Условия на ползване, Условия на доставка или други споразумения, или за да защитим нашите права, собственост или безопасност, както и тези на нашите клиенти или на други лица; или както по друг начин е посочено в тази Политика на поверителност.

8. Достъп до и неизправност на Уебсайта.

8.1. Нашият Уебсайт няма винаги да бъде достъпен и може да има някакви неизправности по независещи от нас причини.

8.2. Ние не поемаме каквото и да било задължение да актуализираме информацията, съдържаща се на Уебсайта, освен ако това се изисква от приложимото право. Ние си запазваме правото да модифицираме, редактираме, изтриваме, спираме или преустановяваме, временно или постоянно, нашия Уебсайт и/или информацията, материалите, продуктите и/или услугите, налични чрез него.

 

9. Собственост, Търговски марки, Авторско право и Софтуер.

9.1. “ELDORA” и всички други марки, лога и имена на услуги са търговски марки нa "Елдора 90" ЕООД. Търговските марки на "Елдора 90" ЕООД  не могат да се използват по никакъв начин във връзка с какъвто и да било продукт или услуга, които не са свързани с "Елдора 90" ЕООД, освен ако не е получен предварителен писмен лиценз от "Елдора 90" ЕООД  или освен ако друго не е позволено в тези Условия на ползване. Всички други търговски марки, които не са собственост на Eldorabags.com, които се публикуват на този Уебсайт, са собственост на съответния им собственик, който може или не да е свързан, сроден с или спонсориран от Eldorabags.com.

9.2. Освен ако не е посочено друго, нашият Уебсайт, включително цялото съдържание на него като дизайн, текст, графики, лога, изображения, аудио клипове и други материали, свързани с него, е защитен от авторско право и други приложими закони за интелектуална и индустриална собственост и е собственост на "Елдора 90" ЕООД или неговите доставчици. "Елдора 90" ЕООД е собственикът (или съответно притежателят на лиценз) на цялата интелектуална и индустриална собственост и на други права върху собствеността по отношение на нашия Уебсайт. Всички подобни права са запазени.

9.3. Публикуването от Ваша страна на нашия Уебсайт не съставлява отказ от наша страна от някое от правата във връзка с Уебсайта. Освен ако изрично не е посочено в тези Условия, Вие не придобивате никакви права, претенции за собственост или дял към или във връзка с нашия Уебсайт.

9.4. Цялото съдържание на този Уебсайт, компилация и софтуер, е защитено от приложимите закони за авторското право. Всякаква друга употреба, включително възпроизвеждането, модификацията, разпространението, преносът, излъчването, показването или представянето на съдържанието на този Уебсайт, не е позволена без получаване на писменото съгласие на "Елдора 90" ЕООД.

10. Ползване на нашия Уебсайт.

10.1. Ние ви даваме ограничено право на достъп и използване на нашия Уебсайт за Ваша лична употреба. Вие нямате право да: 1. възпроизвеждате, размножавате, копирате, продавате, излъчвате, прехвърляте, дистрибутирате или по друг начин да експлоатирате нашия Уебсайт, включително цялото му съдържание, за каквато и да било цел без получаване на нашето писмено разрешение; 2. да събирате и правите каквито и да било списъци с продукти, описания и цени; 3. да извършвате имитация на нашия Уебсайт или неговото съдържание; 4. да изтегляте или копирате информация в полза или интерес на стопанска дейност; 5. и/или да използвате инструменти за извличане на данни, роботи или подобни инструменти за събиране и извличане на данни.

10.2. Вие можете да отпечатвате разумен брой копия и можете да изтегляте извадки от всяка страница от нашия Уебсайт. Нямате право да модифицирате хартиените или дигиталните копия, които сте отпечатали или изтеглили, по какъвто и да било начин, и не може да използвате никакви илюстрации, фотографии, видео и аудио клипове или каквито и да било графики, отделно от придружаващия ги текст.

10.3. Нямате право да използвате по неподходящ начин нашия Уебсайт, като съзнателно въвеждате вируси или други материали, които са зловредни или технологично вредни, да опитвате да получите непозволен достъп до нашия Уебсайт или да атакувате нашия Уебсайт посредством атака за срив на системата. Нарушението на тази разпоредба може да съставлява криминално престъпление и ние може да сигнализираме съответните власти за такива Ваши деяния, без с това да губим право на използване на други правни средства, налични за нас за възстановяване на нанесените щети.

10.4. Достъп до или ползване на нашия Уебсайт (или информация, материали, продукти и/или услуги на нашия Уебсайт) може да са забранени от закона в някои държави или юрисдикции. Вие сте отговорни за спазването на всички приложими закони и разпоредби на страната, от която получавате достъп до нашия Уебсайт. Ние не даваме каквито и да било гаранции, че нашият Уебсайт (или информация, материали, продукти и/или услуги на нашия Уебсайт) е подходящ или наличен за ползване в местоположения извън Република България.

10.5. Ние си запазваме правото да спрем или да прекратим достъпа Ви до нашия Уебсайт (или части от него) по всяко време, в частност ако ние смятаме, че Вие използвате нашия Уебсайт по начин, който противоречи на тези Условия на ползване или по друг увреждащ начин. Ако отпечатвате, копирате или теглите дадена част от Уебсайта и/или използвате такива копия или части от нашия Уебсайт в нарушение на тези Условия на ползване, Вие се задължавате, по наш избор, да върнете или унищожите всички копия от материалите, които сте направили, и в случай на унищожаване, да ни предоставите доказателство за това действие.

Уебсайтове на Трети Страни

Нашият уебсайт може да съдържа връзки към уебсайтове, управлявани от трети страни (“Уебсайтове на Трети Страни”). Тези връзки са предназначени да предоставят само допълнителна информация. Включването на нашия Уебсайт на дадена връзка към Уебсайт на Трета Страна не означава, че ние проверяваме, одобряваме, потвърждаваме или поемаме отговорност за този Уебсайт на Трета Страна, неговото съдържание или използване, или използването на продуктите или услугите, предоставяни чрез него. Ние не сме задължени да филтрираме, следим или проверим  каквито и да било Уебсайтове на Трети Страни за точност, пълнота или съответствие с приложимото право. Ние не носим отговорност за каквито и да било вреди или загуби, причинени в резултат от Вашата употреба или доверие към такива Уебсайтове на Трети Страни. Вие използвате всякакви Уебсайтове на Трети Страни на Ваш собствен риск. Всички общи условия и политики на Уебсайтовете на Трети Страни, които посещавате, ще се прилагат спрямо Вас, докато сте в тези уебсайтове, и ние Ви препоръчваме да се запознаете с такива общи условия.

11. Хипервръзки към нашия Уебсайт.

11.1. Вие можете да създавате Хипервръзка (Hyperlink) към нашия Уебсайт от друг уебсайт или документ без нашето предварително писмено съгласие в съответствие с условията, посочени в този раздел (Хипервръзки към нашия Уебсайт).

11.2. Никоя подобна хипервръзка:

не трябва да създава рамка или каквато и да било друга браузърна или гранична среда около съдържанието на нашия Уебсайт;

не трябва да намеква, че ние подкрепяме Вашите продукти или услуги, или каквито и да било продукти или услуги на, или налични чрез уебсайта, на който сте поставили връзка към нашия Уебсайт;

не трябва да показва или изобразява каквато и да било търговска марка(и), използвани на нашия Уебсайт, без нашето позволение или без позволението на собственика на такава търговска марка;

не трябва да се поставя на уебсайт, който има съдържание, което е незаконно, заплашително, клеветническо, нецензурно, порнографско или неморално, или може да съставлява или да насърчава поведение, което би се считало за криминално престъпление или нарушение на даден закон, или че съгласно тълкуването на Eldorabags.com вреди или може да навреди на интересите или репутацията на Eldorabags.com или търговците, с които работим (или нашите, или техните продукти и/или услуги);

да не представя нас, нашия собственик на капитала, дружествата, контролирани от нас или от нашия собственик на капитала или търговците, с които работим (или техните продукти и/или услуги) по погрешен, подвеждащ, уронващ престижа или друг обиден начин.

11.3. Вие носите цялата отговорност за уебсайта, на който поставяте връзка към нашия Уебсайт, и за всякакви изявления, представяния или възможни интерпретации във връзка с нас или нашия Уебсайт.

11.4. Вие носите отговорност за довеждане до знанието на настоящите Условия на ползване на лица, които получават достъп до нашия Уебсайт чрез Вашата връзка. Всяко лице, свързващо се към нашия Уебсайт чрез Вашата връзка, следва да бъде обвързано от тези Условия на ползване.

11.5. Ние си запазваме правото да изискваме по всяко време, по наша собствена преценка отстраняването на каквато и да било връзка, към нашия Уебсайт от друг уебсайт или документ, която сте създал.

 

12. Изключения и ограничение на нашата отговорност.

12.1. При условията на този раздел ние в лично качество и от името на нашия собственик на капитала, дружествата, контролирани от нас или от нашия собственик на капитала, изключваме всякаква отговорност (независимо дали се основава на договор или на някаква друга основа), възникваща от или във връзка с достъпа или употребата на нашия Уебсайт или даден уебсайт, с който е свързан, до степента, позволена от приложимото право. Това изключване се отнася, но не се ограничава до:

загуби от невъзможност за достъп до Уебсайта или технически повреди на Уебсайта;

загуба на данни;

загуба, причинена от атака, свързана със срив на услугата, вируси или други технологично вредни материали;

загуба на приходи или печалби, или очаквани спестявания;

загуба, възникваща от обстоятелства, извън нашия контрол, или загуба, която не е разумно предвидима.

12.2. Ние не изключваме или ограничаваме отговорност за следните случаи:

загуба или вреда, причинена от наша измама, умишлено нарушение или целенасочено подвеждане;

отговорност, която съгласно приложимите закони за защита на потребителите или за отговорност за продуктите не може да бъде изключена (както и да се наричат такива закони);

каквато и да била друга отговорност, която не може да се изключи или ограничи съгласно приложимото право.

Ваши отговорност и задължение за обезщетяване

Вие се съгласявате, че носите отговорност пред нас и пред свързаните с нас лица за вреди и загуби, свързани или произтичащи от Ваше нарушение на тези Условия на ползване и се съгласявате да обезщетите и предпазите от отговорност нас и свързаните с нас лица срещу всякакви претенции или искове на трети страни, свързани или произтичащи от Вашето нарушение на тези Условия на ползване.

 

13. Контакт, Писмени уведомления, Известия, Въпроси или Оплаквания.

13.1. Ние може да се свържем с Вас по пощата, по имейл, с кратко съобщение (SMS), с изскачащо съобщение или по телефона, или да Ви предоставим информация чрез публикуването ѝ на нашия Уебсайт.

13.2. Всички известия, изпратени от Вас към нас, трябва да бъдат чрез имейл до оператора на Уебсайта (данните за контакт са предоставени в началото на тези Условия на ползване и в нашите Условията за доставка).

13.3. Ние можем да изпращаме индивидуално известие до Вас по имейл, или на пощенския адрес, който сте ни предоставили, или в случай на общо известие до всички наши потребители или клиенти, чрез публикуване на информация на нашия Уебсайт по подходящ начин.

13.4. За доказване на факта на предоставяне на каквото и да било известие, ще бъде достатъчно да се докаже, 1. в случай на писмо, че такова писмо е правилно адресирано, поставени са марки и е подадено по поща, 2. в случай на имейл, че този имейл е бил изпратен до съответния имейл адрес на адресанта, и 3. в случай на публикуване на информация на нашия Уебсайт, че тази информация е предоставена по подходящ начин, като се има предвид съдържанието на информацията.

13.5. Приложимите закони изискват част от комуникацията, която изпращаме, да бъде в писмен вид. Когато използвате нашия Уебсайт, Вие приемате, че комуникацията с нас ще бъде основно в електронен вид. За договорни цели Вие се съгласявате с тези електронни средства за комуникация и потвърждавате, че всички договори, известия, информация и друга комуникация, които сме Ви предоставили по електронен път, са в съответствие с изискванията на закона за спазване на писмената форма, освен ако приложимото право не позволява такова потвърждаване. Ние и Вие допълнително се съгласяваме да признаваме в нашите взаимни отношения като комуникация в писмен вид със саморъчен подпис валидността на електронните подписи съгласно приложимото право, и всякаква информация в електронна форма, добавена или логически свързана с електронно изявление за установяване на неговото авторство, включително употреба на конкретен профил, освен ако приложимото право не ограничава такова признаване.

 

14. Прехвърляне на права и задължения.

14.1. Прехвърляне на права и задължения: Освен ако друго не се изисква от приложимото право, Вие не може да прехвърляте, възлагате или по друг начин да се освобождавате от каквито и да било права или задължения и по-конкретно от всякакви задължения за плащане, без нашето предварително писмено съгласие. Ние можем по всяко време да прехвърлим, възложим или по друг начин да се разпоредим с управлението на Уебсайта или части от него, или от каквито и да било наши права или задължения, произхождащи от него, в който случай ние не се освобождаваме от отговорност за изпълнението на нашите задължения към Вас, а страната, на която такива отношения са прехвърлени, встъпва в тях като съдлъжник.

14.2. Отказ от права: Отказът от права от наша страна във връзка с тези Условия на ползване няма да бъде действителен, освен ако не е изрично посочен като отказ от права и не сте уведомени за това в писмен вид.

15. Извънсъдебни оплаквания и правна защита.

Вие имате възможността да подадете извънсъдебно оплакване и на право на защита на  адрес:

Комисия за защита на потребителите град Варна, бул. ”Владислав Варненчик”, № 112, ет. 4, тел.052/603778

16.Приложим закон и юрисдикция.

Тези Условия на ползване и всички въпроси, възникващи или свързани с тези Условия и този Уебсайт, включително неговото съдържание са подчинени на правото на законите на Република България. Съдилищата на същата тази държава имат изключителната юрисдикция да разрешават всякакви спорове, които може да възникнат от или във връзка с тези Условия на ползване или употребата на нашия Уебсайт.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG